Казахстан дозволив імпорт "молочки" восьми підприємств з України

Середа, 24 червня 2015, 12:53

Мінекономторгівлі домовилося з Казахстаном про зняття обмежень імпорту молочної продукції кількох українських виробників до Казахстану.

Про це повідомила заступник міністра економторгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє прес-служба відомства.

"Це вагомий внесок у побудову іміджу України як міжнародного партнера, якому можна довіряти. Водночас, ми не лише впорядкували наші відносини з Казахстаном, а й надійно захистили інтереси держави на основі СОТ. Для цього ми уклали двосторонній протокол із Казахстаном, що дасть Україні право захисту своїх інтересів у разі зміни зв’язаних ставок ввізних мит іншою стороною вже після вступу до СОТ", - наголосила вона. 

Крім того, за словами Микольської, відомству вдалося узгодити зняття тимчасових обмежень на ввіз на територію Казахстану молочної та м’ясної продукції 8 українських виробників - "Молочний дім", "Лакталіс - Миколаєв", "Ічнянський молочноконсервний комбінат", "Звенигородський сироробний комбінат", "Жашковський маслозавод", "Барський птахокомбінат", "Комплекс "Агромарс".

Мінекономрозвитку та Держветфітослужба продовжують роботу щодо зняття тимчасових обмежень казахстанською стороною на ввіз продукції інших українських підприємств.

Зокрема, вже є домовленості про такі підприємства, як "Житомирський маслозавод", Канівську філію ТОВ "Клуб Сиру", "Літинський молочний завод", "Куп'янський молочноконсервний комбінат", "Компанію "Зевс ЛТД", "Черкаську продовольчу компанію", Техмолпро.

Економічна правда