Нацрада хоче провести конкурс на контролера українського Facebook

Середа, 17 червня 2015, 15:01

Нацрада з питань ТБ і радіомовлення запропонувала організувати зустріч експертів Facebook з українськими експертами, щоб визначити, хто що розуміє під "мовою ворожнечі" в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава відомства Юрій Артеменко.

Як повідомляється, 16 червня було проведено зустріч з Томасом Кристенсеном - директором з питань громадському політики Facebook в Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії.

Нагадаємо, восени 2014 регулятор від правил засновнику соцмережі Марку Цукербергу лист з проханням замінити адміністратора українського сегмнента на громадянина України або "нейтральної" країни.

Як повідомляв раніше Артеменко, відповідь отримали, але досить "розмиту".

Цього разу Артеменко запропонував оголосити всеукраїнський конкурс, щоб залучити для роботи контролера на Facebook від імені української спільноти людину, "яка знає, що таке мова ворожнечі і яка вона в наших реаліях".

"Ми можемо подати десятки, сотні, тисячі кандидатів - але, щоб це був наш чоловік, щоб він розумів всією душею, тобто ворожа мова, брехня або правда, хоча й неприємна", - підкреслив Артеменко.

Нагадаємо, представники Facebook після скарг українців ще раз перевіряли забанені групи в соцмережі і прийшли до висновку, що в них використовується "мова ворожнечі".

Економічна правда