Кабмін збільшив чисельність співробітників Мінфіну до 715 чоловік

Вівторок, 16 червня 2015, 09:29

Кабінет міністрів збільшив граничну чисельність співробітників Міністерства фінансів на 21 до 715 чоловік.

Про це йдеться в постанові №387 від 8 квітня.

Згідно з постановю, гранична чисельність співробітників Міністерства економічного розвитку і торгівлі була зменшена на 21 до 1 222.

Кабмін передав від Мінекономіки до Мінфіну координацію роботи, пов'язаної з ініціюванням, підготовкою та реалізацією проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, проведення моніторингу виконання зазначених проектів, здійснення методичного забезпечення такої роботи.

Крім того, Кабмін доповнив перелік функцій Мінфіну.

Зокрема, Мінфін організовує розробку та проведення експертизи проектних пропозицій щодо ініціювання інвестпроектів економічного і соцрозвитку України, що підтримуються іноземними державами, банками і міжнародними фінорганізаціями, з урахуванням експертного висновку про відповідність інвестпроектів пріоритетам держполітики у відповідній сфері, приймає рішення про доцільність підготовки відповідного проекту і визначає відповідального за його підготовку та реалізацію.

Також він вносить уряду пропозиції щодо доцільності підготовки системного проекту, розробляє стратегічні та програмні документи з питань співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема забезпечує розробку плану співробітництва України з такими організаціями на відповідний рік.

Мінфін здійснює організаційне та аналітичне забезпечення діяльності представника України в Асамблеї вкладників Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Крім того, Мінфін вносить в установленому порядку пропозиції щодо участі України у діяльності міжнародних фінансових організацій, призначення представників України в таких організаціях та визначення національних координаторів зі співпраці з ними.

Він готує і направляє іноземним державам, банкам і міжнародним фінансовим організаціям офіційні звернення про спільну підготовку інвестиційних проектів.

Українські новини