Суд вдруге заарештував рахунки та майно "Нафтогазвидобування" Ахметова

Понеділок, 15 червня 2015, 16:07

У компанії ДТЕК повідомили, що Печерський районний суд Києва 11 червня 2015 року задовольнив нові клопотання Генеральної прокуратури про арешти рахунків, майна та продукції ПрАТ "Нафтогазвидобування".

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Притому, що раніше накладені 2 червня 2015 року арешти продовжують діяти. Таким чином, на сьогоднішній день на рахунки, майно і продукцію ПрАТ "Нафтогазвидобування" накладено одночасно по два арешти", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що обидва арешти ініційовані тими самими слідчими Генеральної прокуратури.

"Рішення про задоволення нових клопотань ГПУ були прийняті Печерським судом без участі представників ПрАТ "Нафтогазвидобування". Хоча раніше компанія зверталася до суддів з проханням не допустити проведення судових засідань без її адвокатів, оскільки це порушує конституційне право "Нафтогазвидобування" на захист своїх інтересів", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, арешти від 11 червня 2015 року були накладені на підставі кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі кримінальних проваджень 8 лютого 2013 року за фактом ухилення від сплати податків.

"В рамках провадження розглядалася законність ряду угод в 2010-2012 роках. Однак компанія в 2013-2014 роках підтвердила в судовому порядку, що при укладенні цих угод не було допущено жодних порушень", - йдеться у повідомленні.

"Накладення одночасно двох арештів також свідчить про намір слідчих не допустити навіть тимчасового розблокування діяльності компанії", - зазначають у ДТЕК.

"Адже раніше Апеляційний суд Києва вже двічі визнавав арешти неправомірними, але слідчі через кілька годин домагалися нових арештів у Печерському суді. А на 12 червня планувалося слухання черговий апеляційної скарги ПрАТ "Нафтогазвидобування" (воно було перенесено)", - заявили в компанії.

Як повідомлялося, 2 червня районний суд Києва прийняв рішення про арешт майна і рахунків ПрАТ "Нафтогазвидобування", а також наклав заборону на реалізацію видобутого газу і газового конденсату.

ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. ДТЕК володіє контрольним пакетом акцій компанії.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Економічна правда