"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд вдруге заарештував рахунки та майно "Нафтогазвидобування" Ахметова

Понеділок, 15 червня 2015, 16:07

У компанії ДТЕК повідомили, що Печерський районний суд Києва 11 червня 2015 року задовольнив нові клопотання Генеральної прокуратури про арешти рахунків, майна та продукції ПрАТ "Нафтогазвидобування".

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Притому, що раніше накладені 2 червня 2015 року арешти продовжують діяти. Таким чином, на сьогоднішній день на рахунки, майно і продукцію ПрАТ "Нафтогазвидобування" накладено одночасно по два арешти", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що обидва арешти ініційовані тими самими слідчими Генеральної прокуратури.

Реклама:

"Рішення про задоволення нових клопотань ГПУ були прийняті Печерським судом без участі представників ПрАТ "Нафтогазвидобування". Хоча раніше компанія зверталася до суддів з проханням не допустити проведення судових засідань без її адвокатів, оскільки це порушує конституційне право "Нафтогазвидобування" на захист своїх інтересів", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, арешти від 11 червня 2015 року були накладені на підставі кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі кримінальних проваджень 8 лютого 2013 року за фактом ухилення від сплати податків.

"В рамках провадження розглядалася законність ряду угод в 2010-2012 роках. Однак компанія в 2013-2014 роках підтвердила в судовому порядку, що при укладенні цих угод не було допущено жодних порушень", - йдеться у повідомленні.

"Накладення одночасно двох арештів також свідчить про намір слідчих не допустити навіть тимчасового розблокування діяльності компанії", - зазначають у ДТЕК.

"Адже раніше Апеляційний суд Києва вже двічі визнавав арешти неправомірними, але слідчі через кілька годин домагалися нових арештів у Печерському суді. А на 12 червня планувалося слухання черговий апеляційної скарги ПрАТ "Нафтогазвидобування" (воно було перенесено)", - заявили в компанії.

Як повідомлялося, 2 червня районний суд Києва прийняв рішення про арешт майна і рахунків ПрАТ "Нафтогазвидобування", а також наклав заборону на реалізацію видобутого газу і газового конденсату.

ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. ДТЕК володіє контрольним пакетом акцій компанії.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: