Ахметов готується до купівлі акцій "Нафтогазвидобування" - ЗМІ

П'ятниця, 1 березня 2013, 10:16

"ДТЕК" Ріната Ахметова готується до купівлі 25% акцій "Нафтогазвидобування" у Миколи Рудьковського.

Про це пише Forbes.ua.

Як повідомляється, у розпорядженні видання опинився проект договору купівлі-продажу 25% акцій найбільшої приватної газодобувної компанії України "Нафтогазвидобування": в якості покупця в документі фігурує ДТЕК Ахметова, у якості продавця - кіпрські компанії народного депутата Миколи Рудьковського, який володіє 50% "Нафтогазвидобування".

"Сума угоди, зазначена в документі - 125 млн доларів", - говориться в матеріалі.

Реклама:

Як пише видання, у власність ДТЕК можуть перейти всі акції компанії Winburg Investments (Кіпр), якій належить 16,7% акцій "Нафтогазвидобування", і половина акцій компанії Wolford Holdings (Кіпр), що володіє 16,6% акцій підприємства.

Видання також зазначає, що в 2011 році, коли власники "Нафтогазвидобування" вели переговори з ТНК-ВР про покупку акцій підприємства, її вартість самі власники, за неофіційною інформацією, оцінювали в 600-800 млн доларів.

Цікаво, що, виходячи з мультиплікаторів публічних компаній, що займаються видобутком газу в Україні - Regal Petroleum і Kulczyk Oil, вартість 100% бізнесу, ідентичного "Нафтогазвидобування", зараз може скласти від 22 млн доларів (оцінка за обсягом видобутку) до 90 млн доларів ( оцінка за обсягами запасів).

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенко в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

Підприємство розробляє Семеринківське родовище в Шишацькому районі Полтавської області. У 2011 році виручка компанії зросла на 25%, до 1,25 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: