"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазвидобування" Ахметова заявляє про продовження тиску з боку ГПУ

Середа, 3 червня 2015, 19:53

ПрАТ "Нафтогазвидобування", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, заявляє, що Генеральна прокуратура України втретє за останні два місяці заблокувала роботу компанії. 

Про це повідомила прес-служба компанії.

Згідно з її даними, за клопотанням силового відомства Печерський районний суд Києва прийняв чергове рішення про арешт майна і рахунків компанії, а також наклав заборону на реалізацію видобутого газу і газового конденсату.

У зв'язку з цим "Нафтогазвидобування" вважає дії посадових осіб Генпрокуратури та суддів скоординованими, щоб перешкодити законній діяльності підприємства.

У прес-службі нагадують, що Апеляційний суд Києва 28 травня зняв арешти та заборони, які систематично з 30 березня накладає Печерський райсуд столиці на компанію. Проте того самого дня, ще до закінчення розгляду апеляційної скарги, Генпрокуратура подала до Печерського райсуду нове клопотання про накладення арештів і заборони.

Реклама:

У "Нафтогазвидобуванні" зазначають, що розгляд клопотання про арешти та заборону стосовно компанії розпочався о 18:47 п'ятниці, 29 травня, тоді як робочий день у Печерському райсуді закінчився о 15:45. Суддя Світлана Волкова о 21:54 прийняла рішення про чергове блокування роботи компанії.

"При цьому в мотивувальній частині використано аргументи, які раніше Апеляційний суд Києва вже двічі визнавав необґрунтованими", - наголошують у прес-службі.

За її даними, суддя не взяла до уваги нововиявлені обставини, пов'язані з екс-головою правління "Нафтогазвидобування" Олегом Семінським, який письмово звернувся із заявою до Печерського райсуду, Апеляційного суду та ГПУ про те, що не має матеріальних або інших претензій до "Нафтогазвидобування", а також не вбачає підстав для арешту майна, рахунків і продукції компанії.

"На сьогодні є вагомі підстави стверджувати, що дії посадових осіб ГПУ і суддів Печерського районного суду Києва скоординовані з метою перешкоджання законній господарській діяльності компанії та повної зупинки її виробничої діяльності", - наведено в повідомленні слова генерального директора ПрАТ Ігоря Щурова.

"З огляду на це ми допускаємо, що найближчим часом можуть з'явитися нові провокації та претензії стосовно "Нафтогазвидобування", - сказав він.

За даними прес-служби, компанія продовжить оспорювати рішення Печерського райсуду в апеляційній інстанції, проте навіть якщо Апеляційний суд укотре підтвердить незаконність блокування її роботи, висока ймовірність того, що прокуратура знову робитиме спроби накласти арешти та заборону через Печерський райсуд.

"Таким чином, досі компанія фактично позбавлена можливості захищати свої законні права та інтереси в Україні. Компанія готує звернення до міжнародних судових інстанцій", - резюмуються в повідомленні.

Нагадаємо,"Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: