Кабмін розпорядився створити мережу мобільного зв'язку для чиновників

Вівторок, 26 травня 2015, 16:11

Кабінет міністрів має намір створити Національну мережу мобільного зв’язку державних органів.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів № 523-р від 20 травня 2015 року.

"Затвердити план першочергових заходів щодо створення Національної мережі мобільного зв’язку державних органів на 2015 рік", - йдеться у розпорядженні.

"Визначити Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації головним виконавцем плану заходів, затвердженого цим розпорядженням", - повідомляється у документі.

До розпорядження додається план першочергових заходів щодо цього проекту на 2015 рік. Головний виконавець проекту - Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Згідно з планом, у липні держоргани повинні сформувати пропозиції щодо забезпечення нової державної мережі радіочастотами, а в серпні позначити обсяг і джерела фінансування проекту.

Як раніше писала ЕП, про проект цього розпорядження Кабміну стало відомо ще в березні.

Йшлося про те, щоб побудувати мережі радіозв'язку в інтересах, насамперед, силових структур: МВС, СБУ, Нацгвардії, Прикордонної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Необхідність будівництва своєї мобільної мережі пояснювалася тим, що зв'язок як основний елемент держуправління став вразливим до втручань ззовні.

"Після приватизації "Укртелекому" частка держоператорів національного масштабу в структурі доходів галузі не перевищує 0,01%, а ринок мобільного зв'язку контролюється двома компаніями - "Київстар" і "МТС-Україна", разом 87%, які належать російському бізнесу, і українсько-турецькій компанії "Астеліт", в структурі якої також присутній російський капітал", - зазначалося в пояснювальній записці Держспецзв'язку.

Економічна правда