Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну допомогу для ЧАЕС

Вівторок, 26 травня 2015, 09:08

Президент України Петро Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон № 364-VIII "ПРО внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС", - йдеться в повідомленні

Документом усуваються прогалини в податковому законодавстві щодо особливостей реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській атомній електростанції.

Зокрема, Податковий кодекс доповнюється положеннями щодо відсутності необхідності реєстрації нерезидентів – виконавців проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС в податковому органі.

Йдеться про нерезидентів, які діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття" в Україні та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки ЧАЕС) між ЄБРР як Розпорядником коштів, наданих згідно з Грантом з Рахунка ядерної безпеки, Урядом України та Чорнобильською АЕС.

Як повідомлялося, державне спеціалізовані підприємство Чорнобильській атомній електростанції (Київська область) відзначає необхідність залучення 500 млн євро донорської допомоги для забезпечення фінансування будівництва конфайнмента (об'єкт "Укриття").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія готова виділити 70 мільйонів євро для будівництва конфайнменту над зруйнованим 4-им енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Крім того, як повідомлялося, Казахстан вирішив виділити ще 1 млн євро на будівництво нового безпечного конфайнмента (об'єкт "Укриття") на Чорнобильській атомній електростанції.

Економічна правда