ДФС ліквідувала "конверт" з оборотом 220 мільйонів гривень

П'ятниця, 22 травня 2015, 15:52

У Львівській області податковою міліцією ДФС припинено діяльність "конвертаційного центру", який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

"При цьому конвертцентр використовував реквізити 7 транзитно-конвертаційних суб’єктів господарської діяльності. До складу виявленої злочинної групи входило 8 активних співучасників", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, загальний обсяг проконвертованих коштів становив понад 220 млн гривень.

"Проведено 24 санкціонованих обшуки за адресами розташування  офісних приміщень, проживання учасників злочинної групи та їх автомобілях. Під час обшуків вилучено готівкові грошові кошти у сумі понад 520 тисяч гривень та докази, які свідчать про протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

"З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на 62 розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних підприємств у 15 банківських установах, на яких заблоковано 1,1 млн гривень", - повідомили у Фіскальній службі.

Також наголошується, що трьом учасникам вказаного "конвертаційного центру" вибрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави.