В Одесі може з’явитися новий потужний цифровий провайдер

Четвер, 21 травня 2015, 20:54

Національна рада залишила без розгляду заяву ДП "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги, проте планує вивчити потенціал компанії та розглянути згодом це питання більш ґрунтовно.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Як зазначається, на  рішення регулятора вплинула відсутність висновків УДЦР, а також той факт, що Національна рада не оголошувала прийому пропозицій із розбудови цифрової багатоканальної телемережі в місті Одесі.

"Члени Нацради пояснили своє рішення ще й тим, що восени Союзом електрозв’язку буде переглядатися частотне планування. Однак сам факт, що в Одесі вже фактично збудована локальна мережа багатоканального цифрового мовлення, є надзвичайно позитивним", - йдеться у повідомленні.

За словами директора ДП "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" Валерія Волкова, компанія має 22 передавачі. Для порівняння - провайдер програмної послуги ТОВ "Зеонбуд" має їх в Одесі лише 9.

"Зрозуміло, що в разі отримання компанією відповідних дозволів, покриття території Одеси цифровим сигналом може збільшитися в кілька разів, що дозволить якнайповніше забезпечити інформаційні потреби місцевих глядачів", - додав він.