НБУ відніс банк Єфремова до категорії неплатоспроможних

Середа, 13 травня 2015, 18:27

Національний банк України 12 травня 2015 року відніс ПАТ "Український комунальний банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Ураховуючи ситуацію, що склалася в місті Луганську у зв’язку із проведенням АТО, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми, ПАТ "Укркомунбанк" було прийнято рішення про тимчасове призупинення діяльності", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, Національний банк заблокував з 31 серпня 2014 року початкові платежі через систему електронних платежів НБУ на адресу цього банку та від нього на адресу інших учасників СЕП.

"У зв’язку із закінченням дії програмних та апаратних ключів захисту інформації для СЕП з 17 жовтня 2014 року ПАТ "Укркомунбанк" було тимчасово виключено з довідника учасників СЕП", - повідомляє регулятор.

Також наголошується, що до Національного банку надходили численні скарги клієнтів цього банку стосовно невиплати або неперерахування коштів.

"Також ПАТ "Укркомунбанк" не виконував 10 і більше відсотків своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами протягом 10 робочих днів поспіль", - йдеться у повідомленні. 

ЗМІ пов'язують ПАТ "Український комунальний банк" з колишнім керівником фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександром Єфремовим.

Як відомо, правоохооронці затримали Єфремова в Києві 14 лютого.

Як повідомлялося, 2 березня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду про арешт і заставу 3,7 млн гривень для екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у сприянні прийняттю "диктаторських законів".