Яресько: Кредитори затягують процес реструктуризації держборгу України

Вівторок, 12 травня 2015, 16:14

Міністр фінансів Наталя Яресько заявляє про затягування кредиторами ухвалення рішення з реструктуризації зовнішніх боргів України.

Про це вона повідомила журналістам у вівторок, передають "Українські новини".

"Кредитори затягують рішення, але вони розуміють його важливість за строками для нас", - сказала міністр.

З її слів, це рішення остаточно може бути прийнято на початку червня, тоді як раніше передбачалося, що це буде завершено до кінця травня.

Також Яресько зазначила, що Україна не буде просити Міжнародний валютний фонд про збільшення другого траншу, який планується в розмірі 1,7 млрд доларів.

Як повідомлялося, наприкінці березня міністр фінансів Наталя Яресько нагадала, що Україна запрошує всіх кредиторів країни, у тому числі й Росію, до переговорів з реструктуризації єврооблігацій.

4 квітня Кабінет міністрів затвердив перелік зовнішніх боргових інструментів України, з якими здійснюється угода зі зміни умов позики, і надав установки для вживання заходів учасниками процесу реструктуризації.

12 травня комітет найбільших кредиторів України, включаючи компанію Franklin Templeton Investment Funds (США), заявили, що розчаровані відсутністю прогресу в переговорах про реструктуризацію українських зобов'язань.