Суд залишив під вартою керівника "Красноармійськвугілля"

Четвер, 9 квітня 2015, 19:04

Апеляційний суд Донецької області залишив під вартою генерального директора ДП "Красноармійськвугілля".

Як повідомили у прокуратурі  Донецької області, без змін також залишено розмір застави, яка становить 5 млн грн. 

Посадовець підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 

Як зазначили у прокуратурі, під керівництвом прокуратури Донецької області, розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України стосовно гендиректора ДП "Красноармійськвугілля".

Як відомо, під час обшуку у керівника підприємства було виявлено та вилучено карабін АКМС – МФ та 240 патронів до нього, які відносяться до автоматичної вогнепальної зброї та мисливських боєприпасів. 

Як повідомив глава облуправління МВС В'ячеслав Аброськін, у правоохоронців "є достатня доказова база злочинних дій, скоєних керівним складом цього підприємства".

"Державі завдано шкоду у розмірі 52 мільйонів гривень. Цих грошей вистачило б на оплату праці шахтарів. І наприкінці березня в Димитрові близько 500 працівників цього об'єднання точно не вийшли б на акцію протесту через борги з зарплати", - заявив Аброськін.

Як відомо, ДП  "Красноармійськвугілля" очолює Юрій Сальніков. 

Українська правда