У НБУ пояснили, чому визнали "Укргазпромбанк" неплатоспроможним

Четвер, 9 квітня 2015, 17:38

Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ "Укргазпромбанк" до категорії неплатоспроможних, у зв’язку з проведенням банком ризикової діяльності, про що свідчить погіршення показників його фінансового стану в січні 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

"Незадовільний фінансовий стан банку потребував від його акціонерів та керівництва вжиття негайних дієвих заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану та усунення причин, що призвели до такого погіршення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для стабілізації ситуації керівництвом Національного банку неодноразово проводилисся зустрічі з керівництвом і потенційними інвесторами банку.

"Проте власниками істотної участі банку всупереч вимогам статті 58 Закону України "Про Національний банк України" не вжито своєчасних заходів для запобігання настанню його неплатоспроможності", - повідомили в НБУ.

Також банк не виконував 10 і більше відсотків своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами, вимоги за якими обліковував на відповідних позабалансових рахунках протягом 10 робочих днів поспіль.

"Крім того, регулятивний капітал банку зменшився до рівня, який нижче однієї третини від мінімально встановленого, та набув від’ємного значення", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, у середу Національний банк України відніс "Укргазпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда