У МВФ сказали, що буде в разі провалу реструктуризації українських боргів

Вівторок, 7 квітня 2015, 20:10

Якщо Україна домовиться з кредиторами про реструктуризацію держборгу до прибуття наступної оціночної місії МВФ у червні, це буде гарним знаком, а якщо ж ні - Фонд працюватиме над тим, як продовжувати програму.

Про це зазначив у вівторок перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, передає "Укрінформ".

"Було би найкращим варіантом, якщо б Україна та її кредитори змогли би домовитися до того моменту (коли місія МВФ прибуде до Києва)", - зауважив Ліптон під час виступу в Інституті Петерсона.

Втім, якщо цього не станеться, і Фонд не зможе прийняти рішення в червні, зазначив представник МВФ, "ми будемо вирішувати, як іти далі".

У цьому зв'язку він зауважив, що МВФ має достатньо багато свободи для оцінювання прогресу країни-кредитора на цьому етапі.

Водночас він не став прогнозувати розвиток подій, зауваживши, що український уряд наразі веде складні переговори з кредиторами, та висловивши надію на успіх цієї роботи.

Під час виступу Ліптон також зазначив, що, за прогнозами, державний та гарантований державою борг України досягне свого піку 94% від ВВП в 2015 році.

Він нагадав, що мета реструктуризації держборгу полягає в забезпеченні додаткового фінансування в сумі 15 млрд доларів протягом 2015-2018 рр., знизивши його рівень до 71% від ВВП до 2020 року, а також уникнувши ускладнень у графіку погашення після того, як програма Фонду завершиться.