Нафту на торгах "Укрнафти" купила компанія Коломойського

Понеділок, 6 квітня 2015, 13:44

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" продала весь квітневий ресурс нафти сирої - порядку 130,2 тисяч тонн на аукціоні ТОВ ТД "Прикарпаттянафтотрейд", яке належить стуркутрам Коломойського.

Про це йдеться в бюлетені аукціону, пишуть "Українські новини".

Середня ціна продажу 1 тонни нафти становила 10 871,76 гривні за тонну (з ПДВ).

"Покупцем нафти стала одна компанія", - йдеться у повідомленні.

Всього на аукціоні було реалізовано 160 718,11 тонн нафти загальною вартістю 1 747,29 гривень.

Крім "Укрнафти", свій ресурс на аукціоні реалізували Бориславська нафтова компанія, спільне підприємство "Каштан Петролеум Лтд", приватне акціонерне товариство "Галс-К", товариство з обмеженою відповідальністю "СП "УкрКарпатОйллтд".

Як повідомлялося, аукціонний комітет з продажу нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу затвердив стартову ціну нафти на аукціоні, запланованому на 31 березня, на рівні 9 059,8 гривень за тонну (без ПДВ).

50%+ 1 акцій "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з Приватбанком.

Як відомо, "Прикарпаттянафтотрейд" підприємство із менеджментом, підконтрольним "Привату".

Нагадаємо, 18 березня ПАТ "Укрнафта" продала 256,57 тисяч тонн нафти за 3,72 млрд гривень (з ПДВ) через аукціон компаніям Коломойського за стартовою ціною.

Як зазначалося, тоді на аукціон заявлялися наступні покупці: ТОВ "ТД Прікарпаттянафтотрейд", ВАТ "НПК-Галичина", ПАТ "Укртатнафта" (всі три - входять в структуру "Привату") і ПАТ "Укртранснафта", топ-менеджмент якої контролюється "Приватом", що побічно підтверджував і сам Ігор Коломойський.