У Фірташа відхрещуються від звинувачень Авакова

П'ятниця, 3 квітня 2015, 12:37

Підприємства групи OSTCHEM - ПАТ "Азот", "Рівнеазот", "Концерн" Стирол "і ПрАТ" Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" не є розпорядниками бюджетних коштів, тому не можуть ними розпоряджатися і тим більше "розкрадати"

Про це йдеться у повідомленні компанії.

У компанії пояснили, що підприємства групи OSTCHEM - ПАТ "Азот", "Рівнеазот", "Концерн" Стирол "і ПрАТ" Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" не є розпорядниками бюджетних коштів, тому не можуть ними розпоряджатися і тим більше "розкрадати".

Крім того, борги підприємств OSTCHEM перед структурами НАК "Нафтогаз України" були сформовані практично повністю в період до придбання цих підприємств Group DF (2010-2011рр.). І тому будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств щонайменше некоректні.

"Борги державних компаній перед азотної групою OSTCHEM істотно перевищують борги заводів OSTCHEM перед держструктурами. Зокрема, належить державі" Одеський припортовий завод "досі повинен підприємствам групи OSTCHEM понад 5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Також в компанії відзначили, що підприємства групи OSTCHEM продовжують повністю і своєчасно виплачувати заробітну плату своїм багатотисячним колективам.

Нагадаємо, 2 квітня на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив посадових осіб підприємств групи OSTCHEM в "розкраданні бюджетних коштів" і оголосив про відкриття кримінального провадження.

Економічна правда