Ціна на золото стабільна на очікуваннях підвищення ставки ФРС

Понеділок, 13 квітня 2015, 15:46

Вартість золота демонструє бічну динаміку в понеділок на тлі очікувань інвесторів підвищення Федеральною резервною системою США відсоткової ставки.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

У понеділок червневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дорожчав на 0,1 долара, або на 0,01%, до 1204,7 долара за тройську унцію. Вартість травневого ф'ючерсу на срібло знижувалася на 0,04% - до 16,38 долара за унцію.

Очікування інвесторів посилилися в п'ятницю на тлі закликів глави Федерального резервного банку Річмонда Джеффрі Лекера до ФРС розглянути підвищення відсоткової ставки в червні.

Голова резервного банку також зазначив, що фінансовий регулятор може скорегувати ставку в бік зниження, якщо того вимагатимуть статдані.

"Якщо підвищення ставки ФРС не відбудеться в червні і якщо наступна статистика по ринку праці виявиться гіршою за очікування ринку, то золото може зрости до 1250 доларів", - заявив агентству Рейтер економіст OCBC в Сінгапурі Барнабас Ган.

Експерт заявив, що термін підвищення ФРС відсоткової ставки за останні десять років є ключовим фактором для дорогоцінного металу.