Київрада виділила 93 мільйони на допомогу учасникам АТО

Середа, 4 березня 2015, 14:26

Київська міська рада підтримала проект рішення Київської міської державної адміністрації щодо збільшення матеріальної допомоги для учасників АТО у рамках програми "Турбота. Назустріч киянам".

За це рішення проголосувало 80 депутатів, повідомляє "Укрінформ".

Надання матдопомоги киянам-учасникам антитерористичної операції, членам сімей загиблих киян під час проведення АТО, а також щомісячної адресної допомоги киянам-учасникам антитерористичної операції для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг буде направлено 93,5 мільйони гривень.

Ще 3,5 млн грн буде виділено на надання соціально-психологічної допомоги киянам-учасникам АТО. Ця стаття взагалі була відсутня при формуванні видатків програми на цей рік.

Фінансування забезпечення інвалідів протезами, засобами пересування, реабілітації, особистої гігієни та складного протезування, в тому числі, в першу чергу, протезування киян, інвалідність яких пов'язана з участю в АТО, збільшено більш ніж у 2 рази - з 7-ми мільйонів гривень до 17,395 мільйонів гривень.

Крім того, було внесено зміни до забезпечення фінансування за рахунок міського бюджету розроблення проектів землеустрою про відведення земельних ділянок родинам Героїв Небесної Сотні.