Нацрада не дозволила каналу "112 Україна" зібрати цифровий канал з регіональних мовників

Четвер, 26 березня 2015, 17:48

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 березня виніс повторне попередження п'яти регіональним телеканалам, які віщають під емблемою "112 Україна" за результатами перевірки.

Про це в четвер в ході брифінгу повідомили представники регулятора.

Перше попередження було винесено минулого року. Йдеться ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "ТВ Вибір".

Попередження було винесено за те, що канали порушують програмну концепцію, дані про місце розташування мовників, тематику мовлення каналу. Регулятор дав місяць на усунення вказаних порушень.

Ці ТРК мають регіональні цифрові ліцензії у п'ятій цифрової мережі "Зеонбуду", але були об'єднані після зміни власників торік в єдину загальнонаціональну мережу телемовлення під егідою каналу "112 Україна".

Представник телеканалів називає проведену перевірку незаконною. Ліцензіат звертає увагу, що перевіряючими не було пред'явлено і представлено для ознайомлення документ, що підтверджує наявність згоди Кабінету міністрів на проведення перевірки.

Крім того, Нацрада відмовила п'яти зазначеним ТРК в переоформленні ліцензії. Вони фактично хотіли стати ще одним цифровим загальнонаціональним каналом.

Голова нацради пояснив це тим, що ліцензії видавалися їм саме під регіональний ефір. І ряд місцевих телекомпаній не отримали під час конкурсу 2011 року ліцензії на цифру. За його словами, вони сприймають це так, як ніби у них вкрали частоти.