Український стартап Petcube залучив мільйон доларів інвестицій

Неділя, 22 березня 2015, 17:11

Відомий український стартап Petcube, що розробив робота для домашніх тварин, підняв seed-раунд у розмірі 1,1 млн доларів від фондів AVentures Capital і Almaz Capital.

Про це пише AIN.UA.

В угоді також взяли участь SOSVentures, співзасновник Mint.com Девід Майклз і екс-керівник антивірусного підрозділу Facebook Нік Білогірський.

Розмір частки, а також суми інвестицій від окремих учасників раунду не розголошується. Керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв увійшов до ради директорів компанії.

Інвестори пояснюють свій інтерес до стартапу тим, що попит на камери домашнього спостереження на американському ринку зростає (а саме на цей ринок стартап орієнтований в першу чергу). Також, інвесторам сподобався сам гаджет і його об'єднання з онлайн-спільнотою.

"Нам подобається бачення компанії, яка будує цілу екосистему, у якій користувачі обмінюються унікальними фото і відео про тварин", - зазначив інвестиційний директор Almaz Capital Данило Столяров.

Залучені кошти підуть на подальше розширення компанії, налагодження дистрибуції і зростання продажів пристрою в США та світі.

Команда вела переговори про залучення інвестицій ще з липня минулого року. Перший транш у рамках раунду стартап отримав ще у вересні 2014 року, але остаточної домовленості вдалося досягти в середині лютого, розповів CEO стартапу Ярослав Ажнюк.

За його словами, з Almaz Capital команда стартапу познайомилася більше року тому - на конференції LeWeb в Парижі. Ярослав просто написав твіт, згадавши Олександра Галицького, і запропонував йому зустрітися.

"Несподівано він погодився зустрітися, проговорили півтори години", - згадує Ажнюк.

А з Євгеном Сисоєвим Ярослава познайомив не хто інший, як відомий український винахідник і підприємець Дмитро Костик близько двох років тому. З того часу команда постійно підтримувала контакт з інвестором.

Ідея Petcube зародилася тоді, коли киянину Олександру Нескіну не було з ким залишити вдома свою собаку Роккі. Без сумніву, зараз команда Petcube - один з найвідоміших у світі українських стартапів.

За 2013 рік команда зуміла створити прототип робота, який грає з вихованцями лазерною указкою, стрімить відео з ними на смартфон і взагалі всіляко радує власників вихованців. У тому ж році проект поставив рекорд на Kickstarter. А минулого року стартап оголосив про відправку першої партії готових девайсів.