"Газпром" виконав заявку "Нафтогазу" лише на 58%

Понеділок, 2 березня 2015, 18:56

Оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" констатує виконання російським газовим монополістом компанією "Газпром" заявки НАК "Нафтогаз України" на поставку природного газу від 1 березня тільки на 58%.

"Про це "Українським новинам" повідомив керівник прес-служби оператора Максим Белявський.

"За оперативною інформацією, 1 березня, з території Російської Федерації в Україну було імпортовано 5,8 млн куб. м природного газу при заявці 10 млн кубометрів", - сказав він.

Відповідно до повідомлення НАК "Нафтогаз України", заявка на імпорт російського газу з 1 по 5 березня становить саме 10 млн кубометрів на добу.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики Росії заявляє про передоплачений "Нафтогазом" 68,4 млн кубометрів природного газу.

НАК "Нафтогаз України" заявляє про порушення Росією "брюссельських угод" у частині невиконання заявки на поставку передоплаченого газу в Україну в повному обсязі.

Повідомлення про порушення контракту й Брюссельського тристороннього протоколу "Нафтогаз" направив у Кабінет міністрів, Європейську комісію, а також секретаріат Енергетичного співтовариства в рамках процедури швидкого реагування.