Нафта Brent подешевшала до 53,44 долара

Вівторок, 17 березня 2015, 08:53

Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на очікуваннях даних інвесторів по запасах "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 07.35 за московським часом вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 2,25% - до 53,44 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,46% - до 43,68 долара за барель.

У середу, 18 березня, управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані щодо комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 13 березня.

Аналітики, опитані агентством Рейтер, очікують зростання показника на 3,5 мільйона барелів. При цьому тижнем раніше запаси "чорного золота" в США збільшилися на 4,512 мільйона барелів, до 448,9 мільйона барелів.

Як відзначили аналітики сінгапурського United Overseas Bank, зниження цін на нафту пов'язане з "стурбованістю (інвесторів), що запаси" чорного золота "в США знаходяться на рекордних рівнях і продовжують рости", пише агентство Франс Прес.

За даними експертів Goldman Sachs, видобуток нафти в США буде збільшуватися в річному вираженні на 230 тисяч барелів на день в четвертому кварталі 2015 року, відзначає агентство.

Негативний вплив на вартість нафти також надають повідомлення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). У своїй березневій доповіді організація зазначила, що зростання світових запасів нафти все ще перевищує попит.