Порошенко попросив Керрі про підтримку

Четвер, 5 лютого 2015, 17:03

Президент України Петро Порошенко заявляє про важливість підтримки США в проведенні ключових реформ в Україні.

Про це він сказав під час спільної із держсекретарем США Джоном Керрі прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми здійснюємо нашу співпрацю у сфері безпеки, але для того, щоб знайти найбільш ефективне розв’язання в нинішній ситуації, для нас дуже важлива підтримка реформ в Україні з боку США", - сказав Порошенко.

Разом з тим Порошенко подякував за поради з найбільш важливих і болючих питань, оскільки "Україна дійсно потребує допомоги в таких сферах як боротьба з корупцією, встановлення верховенства права, реформування судової системи, створення сприятливого інвестиційного клімату, розвиток демократії та свободи".

"У цих сферах дуже важливо для нас продовжувати співпрацю з США, і ми дякуємо вам за цю співпрацю", - зазначив Порошенко.

Порошенко зустрівся із Керрі. Фото прес-служби США 

За його словами, всеосяжна підтримка України (у політичній, економічній, фінансовій сферах) є важливою ланкою партнерства між двома країнами.

Як повідомлялося, держсекретар США Джон Керрі під час візиту до Києва заявив, що Росія має припинити збройну підтримку бойовиків на сході.

 

Українська правда