"ОТП-Лізинг": "Мрія" нам заборгувала 23,5 мільйона доларів

Середа, 4 лютого 2015, 12:55

Компанія "ОТП-Лізинг" заперечує, що заборгованість агрохолдингу "Мрія" перед нею сягає 113 мільйонів доларів і заявляє про вилучення наданої у лізинг сільгосптехніки.

Про це ЕП повідомив генеральний директор "ОТП-Лізинг" Андрій Павлушин.

"Агрохолдингу було видано 615 одиниць сільгосптехніки. Частину ми уже повернули. Процес вилучення ще триває", - сказав він.

За словами Павлушина, борг агрохолдингу "Мрія" перед компанією на кінець 2014 року становив 23,5 млн доларів без відсотків та штрафів.  

Раніше ЕП, посилаючись на свої джерела, повідомляла, що заборгованість "Мрії" перед "ОТП-Лізинг" сягає 113 млн доларів. 

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії "Мрія" і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня 2014 року почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Економічна правда