S&P заплатить 1,5 мільярда штрафу за завищення рейтингів у 2008 році

Вівторок, 3 лютого 2015, 19:35

S&P виплатить 1,5 млрд доларів для врегулювання позову Міністерства юстиції США і 19 штатів про завищення рейтингів в кризу.

Це випливає з документа форми 8-K, який McGraw Hill Financial направила в комісію з цінних паперів і бірж США, пише ТАСС.

У документі зазначено, що компанія McGraw Hill Financial, а також її дочірня компанія Standard & Poor's Financial Services, яка володіє підрозділом кредитних рейтингів S&P, дійшли згоди з Міністерством юстиції США, яке врегулює позов Мін'юсту США від лютого 2013 року.

У цьому позові S&P звинувачували в завищенні кредитних рейтингів деяким іпотечним цінним паперам в 2004-2007 роках.

Крім того, S&P врегулює аналогічний позов генеральних прокурорів 19 штатів США і округу Колумбія. Так, McGraw Hill Financial виплатить 687,5 млн доларів Мін'юсту США і точно таку ж суму 19 штатам США і округу Колумбія.

Крім того, S&P досягло окремої угоди про врегулювання з пенсійним фондом Сalifornia Public Employees 'Retirement System, який отримає від S&P 125 млн доларів компенсації.

Витрати на врегулювання позовів до S&P будуть відображені у звітності McGraw Hill Financial за 4 квартал 2014 року, яка буде опублікована 12 лютого.