Apple витратить 1,7 мільярда на будівництво "зелених" дата-центрів

Середа, 25 лютого 2015, 10:44

Компанія Apple зробить найбільші за всю свою історію інвестиції в європейські операції, витративши 1,7 млрд євро на будівництво двох нових центрів обробки даних (ЦОД).

Про це повідомляє "Українська енергетика" з посиланням на The Financial Times.

Вперше ЦОД компанії будуть побудовані за межами США. Нові дата-центри базуватимуться в графстві Голуей, Ірландія і на півострові Ютландія в Данії.

На додаток до центрів обробки даних Apple також інвестуватиме в відновлювані джерела енергії, які забезпечуватимуть об’кти всією необхідною електроенергією. Компанія сподівається, що центри обробки даних почнуть працювати вже до 2017 року.

Їх будівництво необхідно для того, щоб підтримати роботу таких онлайн-сервісів як ITunes, IMessage і Siri, віртуального помічника від Apple.

Політики в Ірландії та Данії привітали цей крок, оскільки, за їх словами, він дозволить створити "сотні місцевих робочих місць".

"Ми вдячні за подальший успіх компанії Apple в Європі і пишаємося тим, що наші інвестиції підтримують громади по всьому континенту", заявив головний виконавчий компанії Apple Тім Кук.