Ціни на нафту пішли вгору

Середа, 25 лютого 2015, 09:48

Ціни на нафту Brent ростуть за рахунок підвищення виробничої активності в Китаї, гнучкою позиції ФРС в питанні підвищення процентних ставок і схвалення єврозоною планованих реформ в Греції.

Про це пише Рейтер.

До 8.40 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,15 до 58,81 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,11 до 49,17 доларів.

Активність у виробничому секторі Китаю трохи виросла в лютому, показав попередній індекс PMI, розрахований HSBC і Markit, при тому що аналітики передбачали зниження активності.

"Це гарна новина, тому що вона означає потенційне зростання попиту на нафту, але я вважаю, що ринку потрібно побачити більш стабільний і конкретний попит в Китаї", - сказав менеджер з продажу сировинних активів Newedge Japan Юсуке Сета.

Зростанню цін також допомогло заяву голови ФРС Джанет Йеллен, що центробанк готується обговорювати підвищення процентних ставок "від засідання до засідання".

На думку деяких інвесторів, це означає, що ставки почнуть підвищуватися не в червні, як передбачають більшість аналітиків, а пізніше.

Керівництво єврозони продовжило на чотири місяці програму фінансової підтримки Греції і затвердило представлений Афінами план реформ, що скорочує ризик виходу Греції з єврозони.

Запаси нафти в США виросли на 8,9 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 4 мільйони барелів.

Лівія відновила видобуток на родовищах Сарир і Мессла в обсязі близько 40.000 барелів на добу, раніше зупинену через припинення подачі електроенергії.