"Укрсоцбанк" призупинив видачу нових автокредитів на південному сході

П'ятниця, 20 лютого 2015, 15:54

"Укрсоцбанк" призупинив видачу нових кредитів клієнтам на купівлю автомобілів в ряді областей південного сходу країни - Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської.

Про це повідомив перший віце-президент "ВіДі Груп" Артем Ткаченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Повідомляємо, що в банку введено обмеження по кредитуванню клієнтів на покупку автомобілів по ряду областей України, а саме - видача нових кредитів дозволена по всіх регіонах, за винятком Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

За його словами, банк розглядає заявки клієнтів, які зареєстровані в регіоні з призупиненим кредитуванням за умови, якщо клієнт надає підтвердження, що проживає і працює на іншій території України (підтвердженням може бути договір оренди житла та довідка про доходи із зазначенням фактичного місця розташування роботи).

Як повідомив директор блоку управління ризиками "Укрсоцбанку" Павло Гашковец, дане рішення банку обумовлено збільшенням ризиків кредитування в зазначених регіонах.

"Рішення банку пов'язане з підвищенням ризику та рівнем неплатежів в цих регіонах. Банк не тільки може, але і зобов'язаний реагувати на ситуацію, що склалася. В іншому випадку дії банку будуть йти врозріз з інтересами вкладників. Альтернативним рішенням може бути тільки зупинка кредитування по всій території країни", - сказав Гашковец.

"ВіДі Груп" - великий транспортний оператор України, який володіє двома автомобільними містечками в Києві та Одесі.

"Укрсоцбанк" заснований в 1990 році. UniCredit Bank Austria AG до січня 2015 володів 37,3533% акцій банку, ПрАТ "Ферротрейд Інтернешнл" - 35,5811%, UniCredit SpA - 26,479%.