Ціни на нафту зростають після звіту про запаси нафти в США

Середа, 11 лютого 2015, 10:11

Ціни на нафту зростають, тому що запаси нафти в США минулого тижня підвищилися не так сильно, як передбачали аналітики.

Про це пише Рейтер.

До 8.55 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,31 до 56,74 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,55 до 50,57 доларів.

Запаси нафти в США виросли на 1,6 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 3,7 мільйона барелів.

На думку Міжнародного енергетичного агентства (IEA), США залишаться світовим лідером зі зростання видобутку нафти до 2020 року, незважаючи на падіння цін.

Управління енергетичної інформації США зберегло прогнози видобутку нафти в країні в 2015-2016 роках: за його розрахунками, цього року середньодобовий видобуток складе 9,3 мільйона барелів.

Глава "Роснафти" Ігор Сечин сказав у вівторок, що ОПЕК зробила помилки, не скоротивши видобуток нафти.

У щомісячному звіті IEA зазначається, що за рахунок високої видобутку світові запаси нафти цього року можуть повернутися до рекордного рівня.

"Зростання видобутку в 2015 році, ймовірно, продовжиться, хоча злегка сповільниться. Це означає слабкий ринок і ще більш низькі ціни. Зростання попиту не врятує ринок нафти", - написав у звіті аналітик Facts Global Energy Ферейдун Фешаракі.

За розрахунками технічного аналітика Рейтер Вана Тао, Brent може опуститися нижче 56,21 за барель, а WTI - нижче 49,88 долара.