Ціни на нафту падають слідом за євро

Понеділок, 26 січня 2015, 09:00

Ціни на нафту знижуються слідом за євро після оголошення підсумків парламентських виборів в Греції, які пройшли в неділю.

Про це пише Рейтер.

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,41 до 48,38 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,52 до 45,07 долара.

Протягом чотирьох найближчих тижнів ціна на Brent може повернутися до зазначеного 13 січня рівню 45,19 долара, за розрахунками технічного аналітика Рейтер Вана Тао.

За попередніми результатами виборів, перемогла партія Syriza, що може призвести до конфлікту Греції з міжнародними кредиторами. Курс євро до долара знизився до 11-річного мінімуму.

Різниця в цінах двох еталонів перевищила 3 долари за барель після повідомлення про значне підвищення запасів нафти в США на позаминулому тижні.

"Ринки нафти розійшлися після падіння ціни WTI. У п'ятницю ми змінили повсякденний погляд на WTI на песимістичний", - написав у звіті редактор Schork Report Стівен Шорк.

Новий король Саудівської Аравії Салман залишив на посаді міністра нафтової промисловості Алі аль-Наїмі, розраховуючи заспокоїти ринки після смерті короля Абдулли.