"Укрнафта" заборгувала понад 1,6 мільярда рентних платежів - ДФС

П'ятниця, 23 січня 2015, 13:28

Заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державою зі сплат и рентних платежів за надрокористування станом на січень 2015 року перевищує 1,6 мільярда гривень.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Укрнафта" повністю не сплатила, у них залишився борг приблизно 1,6 млрд гривень по ренті. Інше було сплачено ", - сказав він.

Водночас у ДФС уточнили, що загальна заборгованість підприємства становила 2,4 млрд гривень, з яких 700 млн гривень вже сплачено.

Як повідомлялося з посиланням на Білоуса в листопаді 2014 року, прокуратура Сумської області відкрила кримінальне провадження за фактом несплати ПАТ "Укрнафта" рентних платежів при видобуванні вуглеводневої сировини в регіоні.

"Зараз у нас найбільший борг у Сумській області - 1,1 млрд гривень несплати і саме там зараз відбулися акції, податкові, і вони тривають... заарештовувати майно. Людей ми не заарештовуємо, їм просто повістки приходять у рамках відпрацювання кримінального провадження", - сказав він.

Білоус також прогнозував відкриття аналогічних справ щодо несплати ренти "Укрнафтою" при видобутку вуглеводнів в інших областях.

За його словами, представники "Укрнафти" пояснювали несплату до держбюджету дивідендів за 2011-2013 роки претензіями до НАК "Нафтогаз України" із ви добутку підприємством газу.

На початку листопада минулого року Білоус зазначав, що ДФС має намір у судовому порядку домогтися стягнення з "Укрнафти" 2,1 млрд грн обов'язкових до сплати рентних платежів за серпень-жовтень 2014 року.

Виплата дивідендів НАК "Нафтогаз України" має бути здійснена шляхом перерахування 1,78 млрд гривень до держбюджету.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.