Мінагропрод готується до підписання меморандуму з зерновиками

Четвер, 15 січня 2015, 12:35

Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір незабаром підписати меморандум з функціонування ринку зерна з його учасниками.

Про це йдеться в повідомленні Мінагропроду.

Дане рішення було прийнято за результатами засідань робочої групи з питань функціонування ринку зерна з представниками асоціацій товаровиробників та зерноторгових компаній, йдеться в повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, короткострокові цілі досягнуті: відновлено співпрацю, доопрацьований меморандум про зерновий ринок, сформовано бачення балансів зерна.

Під час зустрічі відповідні документи були представлені операторам зернового ринку. Після доопрацювання пропозицій галузевими асоціаціями Мінагропрод буде готовий до підписання меморандуму.

"Наша основна мета - забезпечити прогнозованість і прозорість зернового ринку для всіх учасників", - підкреслив міністр Олексій Павленко.

У Мінагрпороді розраховують, що діяльність робочої групи з функціонування ринку зерна буде спрямована не тільки на консолідацію зусиль по прозорого регулювання зернового ринку, а й на вдосконалення регуляторної політики в частині дозвільних процедур.

Економічна правда