Яценюк вирішив публічно обирати керівників держкомпаній

Середа, 14 січня 2015, 14:19

У рамках реформування системи держуправління Уряд України приймає рішення про публічний конкурс на посади керівників 62-х найбільших державних компаній.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба КМУ.

Він наголосив, що Кабмін на прозорих і публічних умовах здійснюватиме залучення до керівництва цих компаній "найбільш фахових людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, провести відповідні реформи в ключових державних монополіях і здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління державними компаніями".

"На жаль, саме державні компанії є частиною загальної корупції в країні. Основні потоки йдуть через ці компанії, і це повинно бути припинено", - підкреслив глава Уряду.

Яценюк повідомив, що постанова Уряду про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки передбачатиме створення публічного номінаційного комітету.

"Кожен, хто бажає, може звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі в конкурсі, подати своє резюме, і ми публічно будемо проводити конкурс на керівника відповідної крупної державної компанії", - підсумував він.