Рішення суду найкраще вирішить конфлікт навколо "Амстора" - Вагоровський

Вівторок, 13 січня 2015, 13:09

Дії промислово-інвестиційної групи "Смарт холдинг" стосовно торгової мережі "Амстор" незаконні і рішення судів будуть найкращим цьому підтвердженням.

Про це заявив бізнесмен Олександр Вагоровський у відеозверненні у мережі Facebook у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, він наголосив що не залишав і не планує залишати територію України.

Вагоровський зазначив, що на сьогоднішній день є кілька фактів.

"Перше: акціонери компанії, які були біля витоків її створення, були незаконно виключено зі складу учасників. Кілька документів були підроблені невідомими особами, яких встановлюють правоохоронні органи. Друге: здійснена зміна керівництва компанії. Призначені раніше невідомі особи, які ніколи не працювали в "Амсторі". Третє: повна зупинка роботи мережі", - сказав Вагоровський.

За його словами, в результаті компанія зазнає матеріальних та репутаційних втрат.

"Питання: кому це потрібно і кому це вигідно? Відповідно до заяв, які поширені в ЗМІ, відповідальність за напад взяв на себе "Смарт холдинг" і його керівництво. Інші заяви "Смарт холдингу" не відповідають дійсності. Наприклад, опоненти звинувачують мене в тому, що я полишив територію України в спробі уникнути кримінальної відповідальності: не залишав і не планую, активно зайнятий вирішенням проблем компанії", - додав Вагоровський.

За його словами, такі заяви спрямовані на те, щоб заплямувати репутацію "Амстора".

"Через ЗМІ "Смарт холдинг" намагається переконати громадськість, що їхні дії законні. Це не так. Рішення судів будуть найкращим тому підтвердженням. Ми вже звернулися до правоохоронних органів і суду, що активно працюють юристи. Правда на нашому боці", - сказав він.

Вагоровський також зазначив, що на тлі військових дій в країні компанія продовжувала платити постачальникам і банкам, продовжувала виплачувати заробітні плати. Наразі керівництво компанії вживає всіх можливих заходів для вирішення цієї ситуації та відновлення роботи супермаркетів.

Раніше з посиланням на представників наглядової ради "Смарт холдингу" повідомлялося, що вони були змушені змінити кількох директорів магазинів "Амстор" наприкінці грудня в Запоріжжі, Києві та інших містах, оскільки виявили порушення з боку управляючого партнера Володимира Вагоровського, який був співзасновником мережі і фактично керував нею.

Нагадаємо, з 5 січня у Запоріжжі 5 магазинів "Амстор" припинили роботу через відключення касового обладнання.

Як повідомлялося, "Смарт-Холдинг" звинувачує міноритарного акціонера компанії "Амстор" Володимира Вагоровського у спробі дестабілізувати роботу ритейлової компанії "Амстор" (Донецьк).

Нагадаємо, ТД "Амстор" створений в 2003 році.

Виступає оператором однойменної української торговельної мережі, є активом однієї з найбільших українських фінансово-промислових груп "Смарт-холдинг" олігарха Вадима Новинскього.

Згідно з даними Єдиного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 16 грудня 2014 року, учасниками ТОВ були ТОВ "Смарт-меритайм Груп" (24,75%, Київ) і ТОВ "Консатінг-Гамма" (23,25%, Кривий Ріг Дніпропетровської обл .), а також ТОВ "Денкорд АГ" (21,3%, Київ), ТОВ "Гратант" (Донецьк), ТОВ "Гелабран Реал Істейт" (по 14,85%, Київ) і Об'єднання "Донецкпромторг" (1%, Донецьк).