Нафта з червня подешевшала вже на 40%

Вівторок, 9 грудня 2014, 09:23

Ціни на нафту Brent впали до п'ятирічного мінімуму нижче 66 доларів за барель після 4-відсоткового падіння в понеділок.

Про це повідомляє Reuters.

На 8.25 МСК ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,75 долара до 65,44 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,51 долара до 62,54 долара, раніше також опустившись до п'ятирічного мінімуму.

Нафта подешевшала на 40% з червня, але незважаючи на це, ОПЕК в листопаді не зробила жодних дій для підтримки ринку, а найбільший експортер картелю Саудівська Аравія знизила ціни на січневі партії для США та Азії.

На думку генерального директора національної нафтової компанії Кувейту, світові ціни триматимуться близько 65 доларів за барель протягом шести-семи місяців.

Низькі ціни поки не мають помітного впливу на видобуток сланцевої нафти в США: число бурових установок залишається досить високим, а згідно з опублікованим в понеділок прогнозом, видобуток на трьох найбільших родовищах сланцевої нафти в січні продовжить зростати більш ніж на 100 тисяч барелів на добу.

Однак багато компаній починають скорочувати інвестиційні плани на майбутній рік. Наприклад, Conoco повідомила, що знизить витрати на 20%, або 3 млрд доларів.