Кредитори затвердили план санації ПАТ "Сумихімпром"

П'ятниця, 5 грудня 2014, 10:10

Загальні збори кредиторів ПАТ "Сумихімпром" 4 грудня затвердили план санації підприємства.

Про це повідомив старший партнер юрфірми "Ільяшев і Партнери", розпорядник майна ПАТ "Сумихімпром" Роман Марченко.

За його словами, план санації передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції.

Юрист також підкреслив, що план санації не передбачає участі зовнішнього інвестора, підприємство залишається в держвласності.

Як відомо, для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

"Затвердження плану санації є єдиним способом запобігання процедури ліквідації та збереження підприємства. Кредиторами прийнято до уваги, що ПАТ вдалося зберегти потенціал одного з найбільших підприємства хімічної галузі країни, за час банкрутства не проданий жоден об'єкт виробничого фонду", - відзначає Марченко.

Крім цього, додає юрист, понад 4,5 тисячі працівників без затримок отримують зарплату, яка перевищує середню по Сумській області на 25%.

За його словами, за період санації тільки на капітальні інвестиції було витрачено понад 100 млн гривень, на поточні ремонти - більше 140 млн гривень. До бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів було перераховано податків та зборів на суму понад 300 млн гривень

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд гривень.