РФ і Білорусь домовилися про повернення м'ясної продукції

Четвер, 4 грудня 2014, 14:26

Росія і Білорусь погодили повернення на російський ринок м'ясної продукції з чотирьох білоруських підприємств.

Про це повідомив заступник прем'єр-міністра Республіки Білорусь Михайло Русий, пише Прайм.

"У нас чотири підприємства, які ми поставили самі на контроль, до 10 грудня ми разом з російськими колегами будемо по ним працювати", - сказав заступник голови уряду республіки.

Також сторони домовилися, що ще п'ять білоруських м'ясопереробних підприємств будуть поставлені на контроль найближчим часом, ще сім будуть обстежені пізніше.

"Розпишемо за графіком, які ще матеріали потрібні службам, але ці підприємства будемо тримати на постійному контролі", - підкреслив Русий.

Також сторони обговорили план дій щодо створення конкретних систем контролю над транзитним потоком будь-яких товарів в двох напрямках, з урахуванням того, що в Митному союзі незабаром можуть з'явитися нові члени, продовжив представник Білорусії.

Раніше Россільгоспнагляд послідовно обмежив постачання м'ясної готової продукції більш ніж з 20 м'ясокомбінатів Білорусії через претензії до якості та безпеки.

Також відомство обмежило транзит продукції з Білорусії в Казахстан і зобов'язало транзитну продукцію проходити огляд на російських пунктах пропуску щоб уникнути підозр у контрабанді.