У Білорусі в півтора рази знизили податок на купівлю валюти

Понеділок, 29 грудня 2014, 12:29

Ставка комісійного збору, який беруть у Білорусі з покупців іноземної валюти, з 29 грудня дня знизиться з 30 до 20% від суми покупки.

Рішення про це ухвалене Національним банком країни "з урахуванням нормалізації ситуації на фінансовому та валютному ринках", пише РБК.

За даними Нацбанку, ажіотажного попиту на долари, євро та іншу іноземну валюту зараз не спостерігається, а більшість обмінників забезпечені готівковою іноземною валютою "в достатніх обсягах".

"У міру закріплення позитивних тенденцій на фінансовому ринку будуть прийматися подальші кроки щодо зниження комісійного збору при купівлі населенням іноземної валюти", - наголошується в повідомленні Нацбанку.

Раніше постановою уряду Білорусі з 30 до 20% було знижено ставку податку на біржові операції з купівлі іноземної валюти. 30-відсотковий збір з покупців готівкової валюти був введений в Білорусі 19 грудня 2014.

"Вжиті заходи дозволять підвищити привабливість заощаджень в білоруських рублях, збалансувати валютний ринок в умовах підвищеного попиту на іноземну валюту і не допустити зростання спекулятивних настроїв", - зазначалося тоді в повідомленні Нацбанку.

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що білоруська влада не візьме приклад російської і не стане девальвувати національну валюту.