НБУ вирішив ліквідувати Актив-Банк та Терра Банк

Четвер, 25 грудня 2014, 20:24

Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Терра Банк" та ПАТ ТБ "Актив-Банк".

Про це повідомляє прес-служба фонду гарантування вкладів.

"Відповідно до постанови Правління НБУ, виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення "Про початок процедури ліквідації ПАТ "КБ "Актив-банк" та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку", - йдеться у повідомленні.

Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію фінустанови призначено Олександра Шевченка строком на 1 рік з 24 грудня 2014 року по 23 грудня 2015 року включно.

"Відповідно до постанови Правління Нацбанку виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів прийнято рішення "Про початок процедури ліквідації ПАТ "Терра Банк" та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку", - повідомляє прес-служба.

Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію банку призначено Юрія Ірклієнка строком на 1 рік з 24 грудня 2014 року по 23 грудня 2015 року включно.

Нагадаємо, 3 вересня 2014 року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Актив-банк".

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 22 серпня ввів тимчасову адміністрацію в "Терра Банк" строком на 3 місяці, до 22 листопада, на підставі рішення Нацбанку про визнання банку неплатоспроможним.