РФ не пустила до Криму велику партію української телятини

Вівторок, 2 грудня 2014, 10:31

Партію великої рогатої худоби в кількості 127 голів зупинили співробітники Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та м.Севастополь на в'їзді до Криму.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомлялося, вантаж слідував через МАПП "Армянськ" з ТОВ "Баффало", с. Красноволя, Волинської області України і прямував на адресу ТОВ "Дружба народів".

При фізичному огляді тварин було встановлено, що вік телят коливається від 3 до 8 місяців. У зв'язку з такою віковою категорією частина тварин не могла бути щеплена від сибірської виразки.

Крім того, понад десять голів мали явні ознаки гнійного риніту та інших вірусних захворювань. До того ж, більшість тварин страждали розладом кишечника, що є ознакою зараження бактеріального характеру.

При цьому постачальник в порушення правил перевезення тварин максимально щільно утрамбував худобу в кузов, зробивши неможливою обов'язкову звірку вушних бирок на відповідність їх заявленим в накладній номерам.

Потенційно небезпечний для епізоотичної ситуації півострова вантаж не був допущений на територію Криму, Управління прийняло рішення повернути хворих телят на територію суміжної держави.