Голову "Укрінтеренерго" відпустили під домашній арешт

Вівторок, 16 грудня 2014, 13:16

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід директору "Укрінтеренерго" Володимиру Зіневичу з взяття під варту із застосуванням застави 365,4 млн грн на домашній арешт із забороною покидати місце проживання з 21:00 до 7:00.

Таке рішення зачитав суддя Антон Чернушенко, частково задовольнивши апеляційну скаргу позивача, передає "Інтерфакс-Україна".

Суд санкціонував затримання директора "Укрінтеренерго" Зиневича 4 грудня в рамках розслідування кримінального впровадження про розтрату коштів в особливо великих розмірах у зв'язку з укладенням контракту на придбання вугілля в ПАР.

У ГПУ вважають, що внаслідок неодноразового підписання додаткових специфікацій до зазначеного контракту та змін до нього фактична вартість придбаного вугілля зросла з початкових 86 доларів за метричну тонну до 134 доларів, що не відповідало специфікаціям.

У той же час компанія-постачальник вугілля з ПАР Steel Mont Trading Ltd. заявляє, що оприлюднена Генпрокуратурою інформація про те, що вугілля з ПАР закуповувалося "Укрінтеренерго" за ціною 134 долара за тонну, є некоректною, оскільки поправки в контракт обумовлювали рівень ціни 107-110 долара тонна з доставкою на Трипільську та Зміївську ТЕС.

У Steel Mont звернули увагу на той факт, що якість поставленого вугілля підлягала незалежного тестування ще до навантаження на судна в ПАР.

Крім того, в ході спалювання палива на Трипільській і Зміївській ТЕС не було отримано жодних скарг.