Держприкордонслужба не знає про скасування Росією поїздів в Україну

Четвер, 11 грудня 2014, 15:28

Державну прикордонну службу ніхто офіційно не інформував про обмеження чи скасування низки пасажирських поїздів з Росії в Україну.

Про це на брифінгу заявив старший офіцер відділу реєстраційного та паспортного контролю Державної прикордонної служби Василь Барабаш, передає УНІАН.

"У нас такої інформації немає. Хочу сказати, що до нас приходять листи з інших міністерств і відомств із запитами про можливе введення порядку поїздок з РФ за закордонними документами з 1 січня. Але у нас немає такої інформації від Міністерства закордонних справ. І немає інформації з питань виїзду громадян України", - сказав Барабаш.

Як повідомлялося, "дочка" РЖД - "Федеральна пасажирська компанія" повідомила про скасування з 14 грудня 2014 року, строком на рік, своїх поїздів у сполученні з декількома країнами СНД, зокрема з Азербайджаном, Україною, Казахстаном і Таджикистаном, зважаючи на низьку рентабельності перевезень.

Водночас компанія уточнила, що графік залишається, тобто за необхідності скасований потяг може бути призначений.

У свою чергу, Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" заявила, що не планує припиняти залізничне сполучення з Російською Федерацією, тоді як РЖД з 14 грудня скасовує 4 поїзди, що курсують через територію України.