Sony представила годинник на основі електронного паперу

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:32

Компанія Sony розробила годинник на основі технології електронного паперу, зовнішній вигляд циферблата і ремінця яких можна змінювати за бажанням власника натисненням кнопки.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на BBC.

Як повідомляється, виріб є частиною експериментального проекту з використання високотехнологічного матеріалу в індустрії моди. Sony також представила ряд інших проектів цього напрямку.

Годинники FES Watch важать 50 г, їх діаметр дорівнює 40 мм, товщина - 7 мм. Запас автономного ходу становить 60 днів.

Новинка Sony не володіє тими ж технічними можливостями, що і "розумні" годинники інших компаній. Однак у порівнянні з "розумними" годинниками, батарея годинника з електронного паперу працює набагато довше.

 

Експерт з гаджетів інтернет-сайту Pocket-lint Стюарт Майлс назвав розробку "класною", зазначивши, що вона виконана в стилі ретро.

"Один з моїх прогнозів на майбутній рік полягає в тому, що мода буде грати величезну роль у формуванні Техіндустрії, - вважає експерт. - Одна справа, коли у тебе великий прямокутний телефон, але коли носиш річ на собі, вона повинна виглядати добре".

За даними Wall Street Journal, компанія Sony навмисно приховувала свою участь у розробці гаджета, передавши проект підрозділу Fashion Entertainments. Цей підрозділ провів краудфандінгову кампанію, зібравши гроші для виготовлення годинника в інтернеті.

Керівництво Sony хотіло побачити, наскільки високим буде попит на цей продукт. Всього було зібрано 3,5 млн ієн (30 тис доларів).

"Ми приховали реального замовника проекту, щоб перевірити справжню цінність продукту, дізнатися, чи буде потреба в нашій розробці", - заявив WSJ один з учасників проекту.

Одним з недоліків використання електронного паперу, в порівнянні з використанням рідкокристалічних дисплеїв, є обмежені можливості того, що може відобразити електронний папір. Тим не менш, Майлс вважає, що це не стане серйозним недоліком для виробів з електронного паперу, пов'язаних з виробництвом одягу.