Партнер Дерев’янка будує бізнес-центр під Андріївською церквою - ЗМІ

П'ятниця, 7 листопада 2014, 10:19

Київська міська рада рішенням від 30 листопада 2000 р. передала у Василю Гурєєву у приватну власність земельну ділянку 0,10 га на вул. Боричів Тік, 9а.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, на ній зараз ведеться будівництво бізнес-центру, яке загрожує руйнуванням Андріївській церкві.

Ця земля знаходиться на території державного заповідника "Стародавній Київ", за 200 метрів внизу по схилу від Андріївської церкви. Гора схильна до зсувів і там свого часу там проводили укріплювальні роботи.

У вересні 2008 року затвердили проект зведення 6-поверхового будинку на Боричевому Току. Замовником будівництва виступило ЗАТ "Укрндiм’ясомолпром". Роботи розпочалися у 2010 році і ведуться по цей день.

 

У листопаді минулого року "Укрндiм’ясомолпром" реорганізувалося у ТОВ, власниками якого є Василь Гурєєв, ТОВ "Інтербізнес Інвест" і ТОВ "Компанія Єврорезерв".

Засновниками "Інтербізнес Інвест" записані Андрій Ліснічий з Краматорська і кіпрська компанія "Уоллнер Лімітед". "Компанія Єврорезерв" належить киянину Андрію Попову і ТОВ "Інтербізнес Капітал" Дмитра Кононенка з м.Слов’янська Донецької області.

Щодо Андрія Попова, то він є акціонером ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень". Співвласниками банку також є Степан Івахів і Сергій Лагур - галицькі бізнесмени, бізнес-партнери народного депутата Ігоря Єремєєва.

Василь Гурєєв до 2000 року був міністром машинобудівництва України, а потім народним депутатом 4,5,6 скликань, входив до фракції Партії регіонів.

 

Його донька Віра Гурєєва разом з Юрієм Деревянком відомі як засновники "Фонду підтримки вітрильного спорту" разом з банком "ТК Кредит" народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

За даними "Дзеркала тижня", Юрій Дерев’янко і Василь Гурєєв раніше були причетні до групи фірм ("Арт-мастер", "3-Т"), які останніми роками разом з концерном ЄДАПС контролювали роботу державних реєстрів Міністерства юстиції, у тому числі ЄДР.

Міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш заявляла, що держава витратила на послуги цих фірм 400 млн доларів.

Дерев’янко з 2012 року є народним депутатом і на позачергових парламентських виборах 26 жовтня переміг на мажоритарному окрузі у Івано-Франківській області як висуванець партії "Воля".

Також Дерев’янко був основним спонсором виборчої кампанії партії "Воля".