Швейцарію визнали найкращою країною світу для життя іноземців

Вівторок, 4 листопада 2014, 20:12

Швейцарія є кращою державою світу для проживання іноземців.

Про це показують дані опитування, проведеного за замовленням HSBC, пишуть "Весті.Економіка".

Всього в опитуванні взяли участь 34 країни.

Експерти високо оцінили можливості працевлаштування, якісної освіти та занять спортом в країні.

У першій десятці, крім Швейцарії, виявилося лише ще одна європейська держава - Німеччина, яка зайняла 4-у позицію, ще сім рядків рейтингу віддані азіатським країнам, а на 6-у позицію вийшла Нова Зеландія.

Друге місце в рейтингу займає Сінгапур, 3-е - Китай, 5-е - Бахрейн. В топ-10 також увійшли Таїланд, Тайвань, Індія і Гонконг.

В Азії живе найбільше високооплачуваних іноземців: 19% опитаних отримують понад 200 тисяч доларів на рік. У Піднебесній цей показник становить 38%.

Поряд з цим Азія популярна серед тих, хто перебуває в пошуках чогось екзотичного: цю причину для переїзду вказали 44% опитаних.

Однак у респондентів були й інші причини: Нова Зеландія вважається кращим місцем для виховання дітей за кордоном, а також отримала високі оцінки завдяки клімату та красотам природу, гостинності населення і вдалому балансу роботи і дозвілля.

Канада популярна серед літніх людей: частка іноземців які вийшли на пенсію, що живуть в цій країні, становить 31% порівняно з середньосвітовим показником в 11%. При цьому в Канаді та США легше інтегруватися в місцеве суспільство, підкреслюють експати.

Італія і Великобританія визнані державами, де іноземцю найпростіше знайти другу половину: це вдалося 57% опитаних.