Ціни на нафту падають перед зустріччю ОПЕК

Середа, 26 листопада 2014, 09:36

Світові ціни на нафту знижуються в середу на тлі переговорів, що відбулися між Саудівською Аравією, РФ, Мексикою і Венесуелою з приводу політики щодо видобутку і цін на нафту.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 8.32 за московським часом вартість січневих ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 1,58%, до 78,4 долара за барель.

Вартість січневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI опускалася на 2,3% і становила 74,07 долара за барель, нижче мінімуму вересня 2010 року, коли ціна становила 74,09 долара за барель.

Представники Саудівської Аравії, РФ, Мексики і Венесуели домовилися у вівторок на чотиристоронній зустрічі у Відні координувати дії в нафтовій сфері і зустрітися через три місяці.

Росію на зустрічі представляли міністр енергетики Олександр Новак і глава "Роснафти" Ігор Сєчін. Сечин в інтерв'ю Bloomberg заявив, що падіння цін на нафту нижче за позначку в 60 доларів за барель не змусить РФ скоротити видобуток нафти.

Країнам не вдалося прийти до спільної згоди з приводу скорочення видобутку, повідомив журналістам міністр закордонних справ Венесуели Рафаель Рамірес.

Він також зазначив, що всі сторони висловили стурбованість з приводу цін на нафту.

На думку Венесуели, ціна повинна бути 100 доларів за барель.

Інвестори як і раніше знаходяться в очікуванні зустрічі ОПЕК, яка пройде у Відні 27 листопада, де країни мають прийняти рішення, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі і істотного збільшення видобутку в США.