Нафта знову дешевшає: Brent - 78,9 долара

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:06

Ціни на нафту знижуються, оскільки в Японії почалася рецесія, а Міжнародне енергетичне агентство (IEA) не очікує підвищення цін у найближчому майбутньому.

Про це пише Рейтер.

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,51 до 78,9 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,38 до 75,44 долара за барель.

ВВП Японії несподівано скоротився на 1,6% в третьому кварталі через слабкі споживання та експорт.

"Це черговий удар по ціні нафти, черговий негативний фактор. Тенденція до зниження збережеться, поки не відбудеться щось, що змінить її. Такою подією може стати нараду ОПЕК", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Країни ОПЕК обговорять рівень видобутку на нараді наступного тижня. Міністр нафтової промисловості Ірану сказав у неділю, що деякі учасники картелю шукають виправдання своєму небажанню знизити видобуток для стабілізації ринку.

Міжнародне енергетичне агентство (IEA) в щомісячній доповіді повідомило, що не очікує високих цін на нафту в найближчі роки, враховуючи уповільнення економічного зростання Китаю і зростання видобутку сланцевої нафти в США.