S&P присвоїло "сміттєвий" рейтинг сервісу Twitter

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:56

Акції сервісу мікроблогів Twitter втратили майже 6% вартості на торгах нью-йоркської фондової біржі після того, як міжнародне рейтингове агентство S&P присвоїло Twitter "сміттєвий" рейтинг "BB-", хоча й зі стабільним прогнозом.

Про це свідчать дані біржі, пише "Лента.ру".

S&P знизило корпоративний кредитний рейтинг Twitter до "BB-" при тому, що будь-який рейтинг агентства нижче "BBB-" на сленгу фондового ринку позначається як "сміттєвий".

Агентство підкреслило, що оцінка рейтингу сервісу проводилася на основі публічної інформації, без залучення корпоративного інсайда.

Напередодні Twitter провів захід для фінансових аналітиків, на якому фінансовий директор компанії зробив досить сміливі прогнози щодо зростання виручки.

Подробиці заяви Twitter не розкриваються, проте акції на торгах в середу злетіли на 7%.

Водночас, після повідомлення S&P про зниження кредитного рейтингу, акції Twitter втратили практично всі набрані позиції. За підсумками торгів в четвер їх ціна знизилася на 5,88% до 40 доларів.

Капіталізація компанії оцінюється трохи більше ніж в 25 мільярдів доларів.

Агентство нагадало, що боргові зобов'язання Twitter становлять близько 1,8 мільярда доларів.

За даними на кінець вересня 2014 року, у компанії було 3,6 мільярда доларів у готівці та їх еквівалентах, з яких приблизно половину склали кошти від продажу боргових облігацій.

Оскільки Twitter продовжує активно інвестувати в зростання, дискреційний грошовий потік, що не враховує боргові зобов'язання і капітальні видатки, може не вийти в плюс до 2016 року.

Однак агентство одночасно дало Twitter стабільний прогноз розвитку.

В S&P прогнозують швидкі темпи росту Twitter протягом наступних 2-3 років. Водночас, агентство не очікує, що компанія почне повертати капітал акціонерам у формі зворотного викупу акцій або дивідендів.